Gut-Behrami namjerno odustala na veleslalomskoj utrci kao znak protesta protiv FIS-a
FOTO: EPA

Presedan u svijetu sporta

Gut-Behrami namjerno odustala na veleslalomskoj utrci kao znak protesta protiv FIS-a

H. Zilić

Presedan se desio u svijetu skijanja, ali i sporta.

Švicarka Lara Gut Behrami je nakon tri kapije utrke veleslaloma u Lenzerheideu namjerno odustala.

U švicarskom zimsakom centru se održava završnica, a FIS je i ovaj put izludio skijaše. Zbog vremena otkazane su brze discipline, tako da je Lara Gut Behrami izgubila šansu da se kroz spust i super G bori za Veliki kristalni globus sa Petrom Vlhovom.

Organizatori nisu htjeli pomjeriti utrke za narednu sedmicu. Tehničke discipline su održane i Vlhova je to iskoristila da uzme Globus.

Zbog cijelog cirkusa i uskraćene mogućnosti da se bori za Globus, Gut-Behrami je danas namjerno napustila utrku i pokazala FIS-u šta misli o njihovoj organizaciji, koja je generalno na udaru posljednjih sezona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi