Odermatt poput rakete na Dolomitima: Ponovo je prekucao Gran Risu doktorskim skijanjem
(AP Photo/Alessandro Trovati)

Veleslalom u Alta Badiji

Odermatt poput rakete na Dolomitima: Ponovo je prekucao Gran Risu doktorskim skijanjem

H. Zilić

Švicarski skijaš Marco Odermatt dokazao je još jendom dominaciju u veleslalomu i ostvario treći trijumf u tri veleslaloma u novoj sezoni Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

Odermatt je danas ubjedljivo bio najbrži u drugom veleslalomu u ALta Badiji.

Švicarac je legendarnu Gran Risu u italijanskim Dolomitima odskijao u vremenu 2:28.14 nakon dvije vožnje i čak sekundu i pet stotinki iza sebe ostavio drugoplasiranog Marca Schwarza iz Austrije.

Do podijuma je danas došao Slovenac Žan Kranjec zahvaljujući sjajnoj drugoj vožnji, dok je četvrtoplasirani bio hrvatski skijaš Filip Zubčić koji je nastavio sjajan kontinuitet ove sezone.

Kompletne rezultate današnjeg veleslaloma pogledajte OVDJE.

Odermatt je i lider u poretku veleslaloma sa 300 bodva, Schwarz ima 210, Zubčić 180, a Kranjec je na 156, petoplasirani je Pinturault sa 136 bodova.

Oglasi

Naredni veleslalom najbolji skijaši voze početkom januara u švicarskom Adelbodenu.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Odermatt je lider sa 456 bodova ispred Schwarza koji ima 364, a Zubčić se probio na treće mjesto sa 198 bodova.

Italijanska turneja za skijaše se nastavlja već u petak 22. decembra kada su u Madonni di Campiglio vozi noćni slalom.

Tu nije kraj uzbuđenjima u 2023. godini, 28. i 29. decembra u Bormiju se voze superveleslalom i spust.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi