Bivši prvak prolazi kroz pakao, pale su i teške riječi: "Ne želi da shvati da mu je potrebna pomoć"
FOTO: EPA

Ogromna kriza

Bivši prvak prolazi kroz pakao, pale su i teške riječi: "Ne želi da shvati da mu je potrebna pomoć"

H. Zilić

U Svjetskom kupu u skijaškim skokovima je božićna pauza, a nakon božićnih praznika kreće najuzbudljiviji dio sezone, tradicionalna Novogodišnja turneja "Četiri skakaonice" uz koju izlazimo iz stare i ulazimo u Novu godinu.

Mnogi ski-skaaći Novogodišnju turneju smatraju za jedno od najbitnijh takmičenja i sigurno je da nas i ove sezone očekuju uzbuđenja.

Njemačka već 21 godinu ne zna za trijumf što je pomalo nestvarno. Posljednji Nijemac koji je osvojio Novogodišnju turneju je legendarni Sven Hannawald sada već daleke 2002. godine.

Ove sezone Nijemci imaju tri skakača u TOP 5, a to su Andreas Weillinger, Pisu Paschke i Karl Geiger i sa dosta optimizma dočekuju Novogodišnju turneju.

Prvi put nakon 11 godina u njemačkom timu neće biti bivšeg prvaka svijeta Markusa Eisenbichlera koji prolazi kroz krizu forme nakon oporavka od povrede koljena.

Oglasi

Nije samo u pitanju forma nego i njegovo psihičko stanje i trenutno je daleko od prilike da pomogne kolegama iz reprezentacije.

Vjerovatno neće biti uvršten ni u nacionalni tim na turneji, tačnije među pet bonus skakača na koje Njemačka ima pravo kao domaćin u Oberstodrfu i Garmischpartenkirchenu.

Teško razdoblje za Eisenbichlera

Marcus Eisenibichler se takmiči u nižerazrednom Konitnental Kupu gdje ove sezone nije osvojio ni bod što dovoljno govori u kakvoj je formi.

Trener njemačkog tima Stefan Horngacher govorio je o Eisenibchleru za njemačke medije.

"Ne razumijem da on ništa ne spaja, ne želi da shvati da mu je potrebna pomoć u ovim trenucima", rekao je Hongacher i nastavio:

"Često prikriva mnoge stvari, a bez razgovora ne možete ništa učiniti. On nije u sjajnoj formi, ustvari nije u nikakvoj formi ako ćemo iskreno govoriti. Nije važno koliko medalja imate kući, važno je u kakvom ste stanju trenutno."

Njemački mediji navode da je Eisenbichler imao nekoliko teških riječi prema čelnicima njemačke reprezentacije ne navodeći kome je bilo tačno upućeno. Psovke nisu uobičajene za momka koji je po prirodi poznat kao vedar i pozitivan takmičar, ali očigledno je da prolazi ogromnu krizu u svim segmentima ne samo rezultatskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi