Trava zarasla, scene kao u horor filmovima, a ne tako davno tu smo gledali velike sportske borbe
FOTO: Twitter

Napušten je prelijepi objekat

Trava zarasla, scene kao u horor filmovima, a ne tako davno tu smo gledali velike sportske borbe

Haris Zilić

Italija je država koja u posljednje vrijeme dosta radi na promociji svih sportova, počeli su da brinu i o infrastrukturi, imaju vrhunske dvorane, stadioni će uskoro krenuti sa rekonstrukcijama, ali jedne slike su zabrinule.

Na mreži "X" pojavile su se slike olimpijskog borilišta u Torinu, tačnije centra za skijaške skokove.

Torino je 2006. godine bio domaćin Zimskih olimpijskih igara, a za te igre izgrađene su potpuno nove skakaonice za skijaške skokove.

U pitanju su mala i velika skakaonica, a danas, 17 godina nakon Igara, mjesto izgleda sablasno, napušteno, a pojedini put do vrha skakaonice izgleda kao u horor filmovima. Trava je zarasla, doskočište je zapušteno, mostovi su koliko toliko dobri, dok žićare ne rade.

Oglasi

Skakaonice u Torinu su napuštene jer Italija nije imala interes za orgnizaciju Svjetskog kupa u skijaškim skokovima.

Italija nije neka sila u skiajškim skokovima, istina imaju nekoliko mladih takmičara koji osvoje nešto bodova tokom sezone i to je sve.

U cijeloj toj priči najviše trpi jedan prekrasan objekat na kojem su se ne tako davno vodile velike sprotske borbe za najveća dostignuća, olimpijske medalje.

Zlato na maloj skakaonici 2006. godine osvojio je Lars Bystoel iz Norveške, srebro Matti Hautamaeki iz Finske, a broznu Norvežanin Roar Ljokelsoy.

Na velikoj skakaonici olimpijski prvak je bio austrijski takmičar Thomas Morgenstern, srebreni je bio još jedan Austrijanac Andreas Kofler, dok je Lara Bystoel uzeo bronzu.

U timskoj konkurenciji zlatna je bila Austrija, srebrena Finska, a bronzana Norveška.

Italija je do 2018. godine razmatrala opciju da Svjetski kup u nrodijskim disciplinama vrate Torinu i da ulože u skakonice, ali na kraju su odustali od cijele priče smatrajući da to ne bi bio u ovom trenutku pametan projekat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi