Mikaela Shiffrin slavila, Lindsey Vonn saopštila da joj je ovo bila posljednja trka

Amerikanka najbrža u trećem superveleslalomu sezone

Mikaela Shiffrin slavila, Lindsey Vonn saopštila da joj je ovo bila posljednja trka

Edmir Škorić

Najbolja skijašica svijeta Mikaela Shiffrin (23) u nedjelju je slavila u utrci superveleslaloma za Svjetski kup u italijanskoj Cortini d'Ampezzo.

Amerikanka je stigla do 54. pobjede u karijeri. Ove sezone je tri puta vozila superveleslalom i sva tri puta je ostvarila trijumfa. Prije Cortine d'Ampezzo je slavila u kanadskom Lake Louiseu i švicarskom St. Moritzu.

U današnjoj trci je za 16 stotinki nadmašila Timu Weirather, dok je od Austrijanke Tamare Trippler bila brža 18 stotinki.

Mnoge glavne konkurentice su zakazale, među njima i Lindsay Vonn koja je potvrdila da je došla do kraja.

"Razmisliću nekoliko dana, ali vjerovatno je ovo moja posljednja trka", kazala je 34-godišnja Vonn.

Prije 18 godina je debitovala na najvećoj sceni, a do sada je ostvarila 82 pobjede na 402 trke. Četiri puta je bila pobjednica Svjetskog kupa, ima olimpijsko zlato (spust u Vankuveru 2010), sedam medalja sa Svjetskih prvenstava...

Mikaela Shiffrin je vodeća u poretku superveleslalomašica sa 300 bodova, ispred Tine Weirather sa 236. U ukupnom redoslijedu Amerikanka ima 1494 boda, čak 596 više od drugoplasirane Slovakinje Petre Vlhove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi