Niko joj ne može ništa: Mikaela Shiffrin je Snježna kraljica!
Čudesna Amerikanka je i u Zagrebu doslovno pomela konkurenciju (Foto: EPA)

Nova pobjeda Amerikanke

Niko joj ne može ništa: Mikaela Shiffrin je Snježna kraljica!

Midhat Šljivak

Amerikanka Mikaela Shifrin pobjednica je slaloma koji se danas vozio na zagrebačkom Sljemenu.

Do četvrte pobjede u karijeri na Snježnoj kraljici, Shiffrin je stigla sa ukupnim vremenom 2:01.09, daleko ispred svih drugih skijašica koje su se pojavile danas.

Posebno impresivna je bila prva vožnja kada je Shiffrin jedina vozila ispod minute (59.70) i u drugoj joj je bilo bitno samo da zadrži prednost, a to je ona bez problema i napravila.

Na kraju je Amerikanka stigla do novog trijumfa, 51. u karijeri, a iza sebe je danas ostavila Petru Vlhovu (+1.25) i Wendy Holdener (+1.75).

Amerikanka uz bok Marlies Schield i čvrsto drži prvo mjesto u Svjestskom kupu

Četvrtom pobjedom na Sljemenu Mikaela Shiffrin se izjednačila na vrhu liste po pobjedama sa legendarnom Austrijankom Marlies Schield, koja je u bogatoj karijeri također četiri puta slavila na Snježnoj kraljici.

Mikaela Shiffrin je od 2013. godine dobila četiri od pet održanih utrka na Sljemenu. Njezinu dominaciju prekinula je prošle godine Slovakinja Veronika Velez Zuzulova.

Sa novih 100 bodova fantastična američka skijašica je dodatno povećala prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Ukupno je do sada osvojila 1214 bodova i trebat će pravo čudo drugoplasiranoj Petri Vlhovi da je stigne.

Slovačka skijašica je sa novih 80 bodova sada je došla do 748. bodova, dok je treća Wenyd Holdener sa 504 boda.

U poretku slaloma je apsolutno isti raspored. Shiffrin je vodeća sa 680 bodova, Vlhova sada ima 580, a Holdener 375.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi