MOK odlučio: ZOI 2026 u Milanu i Cortini

MOK odlučio: ZOI 2026 u Milanu i Cortini

E. Škorić

Međunarodni olimpijski komitet danas je odlučio kako će se Zimske olimpijske igre 2026. godine održati u Milanu i skijalištu Cortina.

Štokholm je bio grad-protivkandidat Milanu, ali su članovi MOK-a na zasjedanju u Lausannei donijeli odluku da se ZOI održi u Milanu.

Posljednji put je u Italiji zimska Olimpijada bila održana 2006. godine, a tada je domaćin bio Torino.

Cortina d'Ampezzo je već jednom bila domaćin zimske Olimpijade i to davne 1956. godine, dok u švedskom gradu Štokholmu Igre još nikada nisu odigrane.

Zimske olimpijske igre 2026 počinju 6. februara i trajat će do 22. februara.

MOK će dodijeliti Milanu i Cortini 925 miliona dolara (812 miliona eura) kako bi im olakšao sa organizacijom Igara, a Milan i Inter su objavili kako će sagraditi novi San Siro umjesto postojećeg i očekuje se da i on bude spreman za ZOI.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi