Elvedina Muzaferija je prva skijaška priča u svijetu, a komentari hrvatskih skijašica postali su hit
(AP Photo/Marco Trovati)

Nakon vikend u Crans Montatni

Elvedina Muzaferija je prva skijaška priča u svijetu, a komentari hrvatskih skijašica postali su hit

Haris Zilić

Svjetski kup u alpskom skijanju, a prva priča bh. skijašica, Elvedina Muzaferije. Zvuči nerealno, kao u snovima, ali dešava se, sasvim zasluženo, Elvedina je u Crans Montani oduševila svijet.

Dva spusta i superveleslalom za pamćenje. Četvrto mjesto i dva TOP 20 plasmana i borba za završnicu Svjetskog kupa u obje brze discipline.

Nastupi bh. skijašice nisu prošli nezapaženo, izazvala je dosta pažnje u skijaškom svijetu.

Po završetku vikenda u Crans Montani Elvedina je na svom zvaničnom instagram profilu podijelila fotografije iz švicarskog zimskog centra, a komentari oduševljenja i čestitke krenule su munjevitom brzinom.

Među prvim koji su se javili bile su hrvatske skijašice Zrinka Ljutić i Leona Popović koje su fenomenalne ove sezone u tehničkim disciplinama veleslalomu i slalomu.

Bez puno filozofije Leona i Zrinka su smajlijima dokazale šta misle o Elvedini. Zrinka je stavila vatru, a Leona raketu. I da, upravo je tako i bilo bh. skijaška raketa je "zapalila" sportski svijet ovaj vikend.

Oglasi

Pored Leone i Zrinke stizale su čestitke i od mnogih skijašica u brzim disciplinama poput Trice Mangan, Valerie Grenier, Stpehanie Jenal...

Naša najbolja skijašica je nakon Crans Montane prešla brojku od 100 bodova u Svjetskom kupu i ima ukupno 102 boda.

Od pomenuta 102 boda, Elvedina je 69 osvojila u spustu i 33 u supervelslalomu i u obje discipline bi je mogli gledati na završnici u austrijskom Sallbachu krajem mjeseca marta.

Do kraja sezona Elvedina ima dva superveleslaloma u Val di Fassi, zatim superveleslalom i spust u Kvitfjellu, a moguće je da i u Kvitfjelu bude nadoknada za jedan otkazan spust ove sezone.

Inače, naša najbolja skijašica je u Crans Montani ovaj vikend imala i podršku najvjrenijih bh. navijača popularnih BH Fanaticosa.

Nema predaha, Elvedina je već naredni vikend u Val di Fassi u Italiji u lovu na nove superveleslalomske bodove.

Top Komentari

struja
Bravo Elvedina !!!!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti