Muzaferija stigla do odličnog rezultata u Cortini d'Ampezzo

Historijski uspjeh

Muzaferija stigla do odličnog rezultata u Cortini d'Ampezzo

A. Čaušević

Elvedina Muzaferija je na Svjetskom prvenstvu u Cortini d'Ampezzo ostvarila najbolji rezultat u historiji bh. skijanja. 

Naime, Muzaferija je utrku kombinacije završila na odličnom 16. mjestu.

Visočanka je bila odlična u superveleslalomu sa 26. mjestom, dok je uspjela završiti zahtjevnu utrku slaloma za razliku od 14 drugih takmičara. 

Na kraju je za pobjednicom imala zaostatak od ukupno devet sekundi, ali to svakako ne umanjuje ovaj zaista sjajan rezultat.

Pobjedu je na kraju slavilia Mikkaela Shiffrin, ispred Petre Vlhove i Michelle Gisin. Najbolja iz superveleslaloma Federica Brignone je odustala u slalomu.

Top Komentari

kenan225
Bila je zadnja od 16 i to treba reći
4 24
Mahatma.Barbie
Pa bila je 16a jer je samo 16 skijašica završilo trku. Ne bih se ja sa ovim hvalio. Pogledajte rezultate na stranici eurosporta.
5 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi