Ne propustite prvi noćni Red Bull Homerun 9. marta na Jahorini!

Ne propustite prvi noćni Red Bull Homerun 9. marta na Jahorini!

E. Čaušević

Najzabavnija utrka na snijegu, Red Bull Homerun, zakazana je za 9. mart na Jahorini, a ovo jubilarno deseto izdanje je posebno po tome što se održava u noćnom terminu.

Kao što je već svima poznato, Red Bull Homerun je "čisto ludilo", koje predstavlja uzbudljiv masovni spust nekoliko stotina skijaša i snowboardera od vrha do dna planine u fer i sportskoj borbi za pobjedu. Najbrže učesnike utrke čekaju bogate nagrade, ali i ponekog lucky losera.

Svi oni će se 9. marta okupiti na Jahorini i u 18:00 sati krenuti sa starta ski staze Ogorjelica te pojuriti ka cilju, koji će se nalaziti ispred kolibe hotela Termag. Nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada, uslijedit će after party za pamćenje namijenjen učesnicima i publici, a trajat će od 19 sati pa do dugo u noć.

U utrci mogu učestvovati svi koji to žele, punoljetni amateri i rekreativci bez obzira na spol, dok je mlađim od 18, a starijim od 16 godina, dozvoljeno učešće uz saglasnost roditelja. Također, učešće je potpuno besplatno, no ne treba zaboraviti obaveznu prijavu.

Oglasi

Prijave se vrše putem email adrese [email protected] ili pozivom na telefonski broj 066/000-220. Oni koji se odluče za učešće u posljednji trenutak, prijaviti se mogu i na dan same utrke u Red Bull šatoru i to u periodu od 11 do 14 sati. Svi učesnici prije starta trebaju preuzeti dres sa startnim brojem, dok je korištenje kacige obavezno.

Pravila za učesnike su jednostavna i jasna. Svi skijaši i snowboarderi startaju u isto vrijeme, trče u pancericama/bucama 150 metara do svojih skija ili boardova, nakon čega se što brže spuštaju do cilja, a prvi koji pređe ciljnu liniju će biti pobjednik. Treba napomenuti da svaki namjerni fizički kontakt znači diskvalifikaciju, a isto čeka i one koji ne budu poštovali startnu liniju.

Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija, najbrža skijašica, najbrži skijaš, najbrža snowboarderka, najbrži snowboarder i najbolji kostim. Upravo je kategorija "najbolji kostim" novitet, a tema će biti osamdesete. Nagrađen će biti učesnik ili učesnica s najkreativnijim retro izgledom.

Bez obzira da li ćete učestvovati u utrci Red Bull Homerun ili želite pružiti podršku učesnicima te uživati u partyju, zabilježite datum i lokaciju: 9. mart, Jahorina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi