Ovo su najbolji svjetski filmovi o snowboardingu

Ovo su najbolji svjetski filmovi o snowboardingu

E. Čaušević

Zima još traje i dok fanovi snježnih sportova željno iščekuju da naše olimpijske ljepotice zasijaju u punom sjaju, pravo je vrijeme za uživanje u izboru 30 najboljih snowboard filmova.

Bez obzira da li ste u potrazi za inspiracijom uoči prvog časa boardanja s instruktorom ili pak želite unaprijediti svoje vještine te naučiti pokoji novi trik, spremili smo izbor od 30 svjetskih filmova o snowboardingu, koji su dostupni potpuno besplatno.

Izbor je zaista bogat te svako može pronaći ponešto za sebe, a izdvajamo tek neke od dostupnih filmskih naslova.

Under Black Flag

U prijevodu nazvan "Pod crnom zastavom", ovo je retrospektivni film Pirate Movie Productionsa, koji je nastajao 20 godina. Film sadrži osobne omiljene video segmente legendarnih ličnosti iz svijeta snowboardinga, kao što su Gigi Rüf, Marco Feichtner, Elias Elhardt i Kalle Ohlson.

Oglasi

Burton My Turn

Film "Burton My Turn" daje petorici snowboardera prazno platno da ostave svoj trag i ispričaju svoju priču. Istaknuti sportisti su Zeb Powell, Dima Luchkin, Liu Jiayu i Reto Gurtner. Kroz ovaj film zaronite duboko u pet jedinstveno inspirativnih priča, koje će preoblikovati vašu perspektivu snowboardinga.

Nitro Snowboards - Layers

Oglasi

Od samog početka, snowboarding je bio više od aktivnosti koja se odvijala u zimskim mjesecima, a tako je nenamjerno uspostavljena globalna kultura. Film "Nitro Snowboards - Layers" ukazuje na višestruki ekosistem snowboardinga, odajući počast jedinstvenim ljudima, mjestima i ličnostima koje su oblikovale snowboarding kulturu te je nastavljaju razvijati.

Chasing Winter

Uz Marka McMorrisa i međunarodni kolektiv stručnjaka za Slopestyle i Big Air, dokumentarac "Chasing Winter" prati uspone i padove tokom sezone 2020./2021., a uz to nudi i jedinstveni pogled na život profesionalnog boardera.

Schnitzel Time - An Austrian Dream

Film "Schnitzel Time - An Austrian Dream" Clemensa Millauera, koji prikazuje različite aspekte snowboardinga kroz zabavan i privlačan pristup kombinovan s vožnjom u prirodi, parku i urbanom okruženju.

Svih 30 filmova o snowboardingu možete pogledati potpuno besplatno na platformi Red Bull TV, koja je dostupna i putem aplikacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi