Otkazana superkombinacija u Sočiju

Skijašice su danas opet odmarale

Otkazana superkombinacija u Sočiju

M. Maksimović

Ženska superkombinacija za Svjetski kup koja se u nedjelju trebala voziti u ruskom Sočiju otkazana je zbog vremenskih uslova, objavili su organizatori.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) je objavila da utrku nije moguće nije održati zbog snijega. Za sada se čini malo vjerojatnim da će ta utrka biti pomaknuta za neki kasniji datum.

Istovremeno je FIS objavio i da je ženski veleslalom moji se trebao voziti u Courchevelu a zatim u Soldeu gdje je prebačen zbog vremenskih uvjeta, pomaknut još jednom za 2. mart u Ofterschwang u Njemačkoj.

Dva veleslaloma, jedan u petak 2. marta i drugi u subotu 3. marta, prethodit će slalomu koji je na rasporedu u nedjelju 4. marta. Nakon što je to napravila u spustu, Lindsey Vonn je osvojila mali Globus i u ovoj disciplini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti