Publika u suzama, djevojke u šoku: Stravičan pad jedne od najboljih skijašica svijeta

Svi je utihnulo u gledalištu i oko staze

Publika u suzama, djevojke u šoku: Stravičan pad jedne od najboljih skijašica svijeta

Haris Zilić

U slovačkoj Jasni u toku je utrka veleslaloma za skijašice u okviru Svjetskog kupa, a već na samom startu prve vožnje šok za domaću publiku i užasne slike iz ovog zimskog centra u Slovačkoj.

Jedna od najboljih skijašica svijeta Petra Vlhova doživjela je težak pad, Vlhova je u bolovima završila kraj staze, a svi oko staze i u cilju su utihnuli.

Vlhovoj je odmah ukazana lječnička pomoć, utrka je prekinuta pola sata, dugo se ukazivala pomoć, na kraju je Vlhova uz dosta napora prebačena u obljižnju bolnicu.

Scene su zaledile sve u Jasni gdje je trebao biti skijaški praznik za Slovake, a pretvoren je u najgoru noćnu moru.

Iako na prvi pogled pad nije izgledao opasno, na kraju je Vlhova imala nezgodan kontakt sa snijegom, noge su ostale u nepravilnom položaju i izgledalo je stravično.

Oglasi

Prema neslužbenim informacijama koje dolaze iz Slovačke, sumnja se da su Vlhovoj nastradali ligamenti koljena, ali više informacija će se svakako znati u toku današnjeg dana.

Za Vlhovu je vjerovatno sezona gotova, ali i pitanje kakvog je stepena povreda i koliko će je zapravo udaljiti od staza.

U tekućoj sezoni Slovakinja je bila u borbi sa Shiffrin, Brignone i Gut-Behrami za Veliki kristalni globus, ali okončano je na užasan način.

Ostale djevojke su bile u strahu i šoku nakon pada Vlhove, skijale su oprezno, pa su tako zaostaci ogromni za vodećom Šveđankom Sarom Hector.

Shifrrin i Robinson zaostaju sekundu, Ljutić više od dvije sekunde, a prvih 15 skijašica je unutar pet sekundi zaostatka što je nezapamćeno za utrku Svjetskog kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi