Francuz je u "hramu" skijanja napravio čudo o kojem će se dugo pričati
FOTO: EPA

Utrka spusta u Kitzbuhelu

Francuz je u "hramu" skijanja napravio čudo o kojem će se dugo pričati

Haris Zilić

Nastavljen je paklen januarski raspored za najbolje skijaše današnjice. Svjetski kup je preselio u "hram" skijanja austrijski Kitzbuhel, a danas je na rasporedu bio prvi od dva spusta ovog vikenda.

Sjajnu formu posljednjih utrka potvrdio je francuski skijaš Cyprien Sarrazin, a nije mogao naći bolje mjesto da trijumfom začini odličnu sezonu.

Sarrazin je danas salvio u Kitzbuhelu u vremenu 1:55.75, a za samo pet stotinki zaostatka na drugom mjestu završio je Italijan Florian Schieder. Sarrazin je odvozio čudesnu vožnju, dobio ovacije u cilju, a mnogi su bili mišljenja da je to bila jedno od najboljih skijanja na popularnom Streifu. Za Francuze je to bila prva pobjeda u Kitzbuhelu nakon 27 godina pauze, a prije Sarrazina posljednji Francuz koji je slavio na Streifu bio je legendarni Luc Alphand.

Najbolji skijaš današnjice, švicarki as Marco Odermatt i u Kitbuhelu ja nastavio sa konitnuitetom odličnih nastupa i danas je zauzeo treće mjesto sa 34 stotinke zaostatka za sjajnim Sarrazinom.

Kompletne rezultate današnjeg spusta iz Kitzbuhela pogledajte OVDJE.

Skijaši na istoj stazi sutra voze novi spust, a u nedjelju je u Kitzbuhelu zakazana utrka slaloma.

Oglasi

Što se tiče skijašica one su u vikednu ispred nas u slovačkoj Jasni gdje će voziti utrku veleslaloma (subota) i slaloma (nedjelja).

Lider u Svjetskom kupu u poretku spusta nakon šest od 11 utrka je Marco Odermatt sa 436 boda, Cyprien Sarrazin ima 410, tako da nas očekuje velika borba za Mali kristalni globus. Svoju računicu sigurno ima i Dominik Paris koji je trećeplasirani sa 269 osvojenih bodova.

U poretku Svjetskog kupa, Odermatt je ubjedljivi lider i smiješi mu se još jedan Veliki kristalni globus na kraju sezone.

Odermatt je lider sa 1076 osvojenih bodova, Sarrazin se probio na drugo mjesto sa 560, a Marco Schwarz koji je zbog povrede koljena završio sezonu još uvijek je trećeplasirani sa 464 osvojena boda, dok je Aleksander Kilde Ammodt na četvrtom mjestu sa 440 bodova. TOP 5 u poretku Svjetskog kupa zaokružuje Manuel Feller sa 384 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi