Balkansko čudo: Skijašica pod zastavom Albanije u sjenu bacila trijumf Mikaele Shiffrin
(AP Photo/Giovanni Auletta)

Nevjerovatan rezultat

Balkansko čudo: Skijašica pod zastavom Albanije u sjenu bacila trijumf Mikaele Shiffrin

Haris Zilić

Najbolje skijašice svijeta vozile su noćni slalom u austrijskom Flachau u okviru Svjetskog kupa, a ponovo je do bio duel Mikaele Shiffrin i Petre Vlhove koji je otišao na stranu Amerikanke.

Shiffrin je nakon dvije vožnje imala vrijeme 1:49.35 i slavila u sjajnoj utrci sa 27 stotinki prednosti ispred Slovakinje Petre Vlhove.

Šveđanka Sara Hector došla je do prvog podijuma u slalomu zauzevši treće mjesto u Flachau (1:50.46) i tako je potvrdila odličnu formu.

Ipak prva priča je mlada tinejdežerka 17-godišnja Lara Colturi koja nastuap pod zastavom Albanije.

Colturi je slalom završila na devetoj poziciji i došla do rezultata karijere. Poznato je da su Larini roditleji iz Italije, ali ova 17-godišnjakinja nastupa pod zastavom Albanije.

Oglasi

Da noć čuda bude potpuna potrudila se Dzenifera Germane iz Latvije koja je također došla do rezultata karijere i osme pozicije.

Dakle dvije male skijaške nacije imaju skijašicu u TOP 10 slalomske utrke u okviru Svjetskog kupa.

Užasna noć je bila za Hrvatice, Leona Popović je odustala u prvoj vožnji, a Zirnka Ljutić tri kapije prije kraja druge vožnje.

Kompletne rezultate iz Flachau pogledajte OVDJE.

Skijašice nastavljaju se tehničkim disciplinama u okviru Svjetskog kupa. U vikendu ispred nas u slovačkoj Jasni se voze utrke veleslaloma i slaloma, a nakon toga ide vikend brzih disciplina u Cortini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi