Završnica na Planici počela je magično: Slovenac izveo nestvaran let, publika u delirijumu

Testni letovi

Završnica na Planici počela je magično: Slovenac izveo nestvaran let, publika u delirijumu

H. Zilić

Završnica Svjetskog kupa u skijaškim skokovima krajem ove sedmice održava se na legendarnoj Planici gdje ćemo od 31. marta do 2. aprila vidjeti dva individualna i jedno timsko takmičenje.

Sredina sedmica, tačnije srijeda je bila rezervisana za probu letaonice.

Letaonicu su isprobali slovenski takmičari, a odmah smo videjli spektakularan let.

Član B reprezentacije Slovenije i testni letač Ernest Prišlić letio je nevjerovatnih 247 metara.

Publika koja je pratila probno takmičenje bila je u delirijumu, ali nažalost Slovenac je pao prilikom doskoka.

Na sreću prošlo je sve bez povreda.

Oglasi

Prišlić je tako letio samo 6.5 metara manje od aktuelnog svjetskog rekorda Stefana Krafta.

Sudeći prema testnim letovima takmičara koji nisu članovi A reprezentacija za vikend možemo očekivati pravi spektakl na Velikanki.

Neće biti iznenađenje ako vidimo letove preko magičnih 250 metara.

Slovenci su se i ove godine potrudili u organizaciji takmičenja i još jednom dokazali da su letovi na Planici jedan od najinteresantnijih sportskih događaja u kalendarskoj godini.

Inače, pomenuti Ernest Prišlić je prije sedam godina doživio tešku saobraćajnu nesreću nakon koje je bio u komi. Dugo se oproavljao što je i kočilo razvoj njegove karijere, ali ljubav prema ski-letovima nije nestala i sada je izveo magičan let.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi