Sjajnim letovima na Planici okončana sezona u skijaškim skokovima
FOTO: EPA

Zajc stigao do trijumfa na posljednjem takmičenju

Sjajnim letovima na Planici okončana sezona u skijaškim skokovima

H. Zilić

Završena je sezona u Svjetskom kup u ski-skokovima drugim individualnm takmičenjem ne legendarnoj letaonici na Planici. Posljednji dan ove sezone donio je radost za Slovence.

Do trijumfa je došao Timi Zajc sa letovima od 232.5 i 234 metra i u ukupnom zbiru bodova za 0.1 je bio bolji od reprezentativnog koelge Anžea Lanišeka koji je imao letove od 239.5 i 242 metra, ali uz jaču pomoć vjetra.

Podijum je danas kompletirao Stefan kraft sa letovima od 238.5 i 235 metara.

Asutrijanac Kraft je današnjim trećim mjestom osigurao Mali kristalni globus ove sezone u ski-letovima.

Kraft je sezonu u leotvima završio sa 480 bodova, dok je Halvor Egner Granerud imao 450 bodova, dok je Lanišek završio trećeplasirani sa 314 osovjenih bodova.

U ukupnom proetku Svjetskog kupa do Velikog kristalnog globussa stigao je Halvor Egner Granerud sa 2128 osvojenih bodova i Norvežanin je imao zaista sjajnu sezonu u kojoj je osvojio i Novogodišnju turneju.

Oglasi

Stefan Kraft je završio drugoplasirani sa 1790 bodova, a Anže Lanišek trećeplasirani sa 1679 bodova.

Sezonu u TOP 10 Svjetskog kupa završili su još Kubacki, Kobayashi, Zyla, Wellinger, Zajv, Tschofening i Fettner.

Kompletan poredak pogledajte OVDJE.

Na kraju dodajmo da je titulu u poretku nacija osvojila Austrija sa 7093 osvojena boda, Norveška je skupila 5631, a trećeplasirana Slovenija 5573 boda.

Nova sezona u skijaškim skokoviam počinje u novembru 2023. godine, a tokom ljeta će biti poznat i tačan kalendar za novu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi