Počela nova sezona: Tessa Worley slavila u veleslalomu u Soeldenu

13. pobjeda u karijeri francuske skijašice

Počela nova sezona: Tessa Worley slavila u veleslalomu u Soeldenu

E. Čaušević

Nakon pola godine pauze ljubitelji zimskih sportova konačno su došli na svoje jer je danas otvorena nova sezona Svjetskog kupa u skijanju.

Na rasporedu jutros je bila utrka u ženskoj konkurenciji veleslaloma u Soeldenu.Tradicionalno sezona počinje na ovom skijalištu u Austriji, a danas najviše razloga za slavlje imala je francuska skijašica Tessa Worley koja je došla do 13. pobjede u svojoj karijeri.

Nakon prve vožnje Worley je bila na trećem mjestu, no odličnom drugom vožnjom uspjela je da dođe do prvog mjesta i tu je ostala. Worley je do pobjede stigla u vremenu 2:00.51, a drugo mjesto pripalo je Federici Brignone koja je imala 35 stotinki zaostatka.

Mjesto na postolju danas je osigurala i američka skijašica Mikaela Shiffrin koja je završila na trećem mjestu sa 94 stotinke zaostatka za današnjom pobjednicom. Sutra se nastavlja takmičenje u Soeldenu, a na rasporedu će biti utrka veleslaloma u muškoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi