Poznati pobjednici trke veleslaloma 14. Skijaškog kupa Srebrna lisica

Poznati pobjednici trke veleslaloma 14. Skijaškog kupa Srebrna lisica

Sponzorski tekst

U okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza BiH završen je prvi dan takmičenja 14. Skijaškog kupa Srebrna lisca u organizaciji Ski kluba Bjelašnica.

U trci veleslaloma takmičili su se 220 djevojčica i dječaka u dobi od 6 do 16 godina iz 11 BH ski klubova, te gostujućeg kluba Bela Reka iz Srbije.

Kup je otvoren revijalnom trkom paralelnog veleslalom gdje su se takmičili roditelj i djeca, te braća i sestre. Takmičenje je realizirano je pod reflektorima, što je dalo jednu posebnu draž posjetiteljima i takmičarima, a trku je uveličao izuzetni program koji je pripremio Mahir Beathouse.

Najuspješniji su bili: Emir i Kemal Selmanagić, Kamran i Fejsal Karić, Gorjan i Kjara Bilalalagić, te Samir i Dal Smajić.

Takmičarski program je nastavljen trkom veleslaloma, gdje su mlade nade Bosne i Hercegovine pokazale izuzetne tehničke sposobnosti i ostvarili odlične rezultate. Najbolji u kategoriji veleslalom bili su:

U8-L Sara Lučić, SK Jahorina
U8-M Anur Baručija, Sarajevo SK
U10-L Sorija Mrdić, SK Pale
U10-M Novak Šljuka, SK Pale
U12-L Blanka Anić, SKIIKS
U12-M Adrian Anić, SKIIKS
U14-L Dajra Duraković, SK ZE 2010
U14-M Anur Mehić, SK Naš Tim
U16-L Ina Likić, SK Naš Tim
U16-M Izet Lut Osmanagić, SK Naš Tim

Mladi takmičari ističu kako su im stalna inspiracija za istrajnost u treninzima BH olimpijski tim u alpskom skijanju: Emir Lokmić, Esma Alić i Elvedina Muzaferija.

Ski klub Bjelašnica zahvaljuje se pokroviteljima:  Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Minstarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Trnovo, Ooćina Novo Sarajevo.

Partnerima: ZOI-84  te mnogobrojim sponzorima:

VISA i UniCredit Bank, BH Telecom, RamaGlas, Hano, Adriatic osiguranje, Oaza, Grand kafa, Moj stomatolog, Hotel Han, HL group, Only one, Connecta, Discover me academy, Dur Dental, Curaprox, Orthos, Neimari, Lake.

Posebno hvala medijski pokrovitelji: klix.ba, sportsport.ba, Avaz, Al Jazeera Balkans, TV Sarajevo, N1, ski.ba, RSG radio, Antena radio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti