Njemačka i Austrija dominirale na startu nove sezone u skijaškim skokovima
FOTO: EPA

Takmičenje u Ruki

Njemačka i Austrija dominirale na startu nove sezone u skijaškim skokovima

Haris Zilić

Počela je nova sezona u skijaškim skokovima, a prvo takmičenje u Svjetskom kupu održano je u finskom Kuusamu na skakaonici u centru Ruka.

Nakon dva skoka slavio je austrijski takmičar Stefan Kraft, koji je imao skokove od 144 i 143 metra i u ukupnom zbiru 326.2 boda.

Austrijski takmičar je danas malo pokvario dan fenomenalnim skakčima iz Njemačke.

Do rezultata karijere i drugog mjesta stigao je Nijemac Pius Paschke sa zbirom bodova 315.6, a trećeplasirani je bio još jedan Nijemac Stpehan Leyhe sa zbirom bodova 313.2.

Da je Njemačka vrhunski otvorila novu sezonu potvrdio je Andreas Wellinger osvajanjem četvrtog mjesta, dok je Phillip Raimund bio sedmoplasirani, dakle u prvih deset Njemačka je imala četiri skakača, a ovome dodajmo da je Karla Geiger zauzeo 11., a Martin Hamann 12. mjesto, dakle šest njemačkih skakača u TOP 15 što se odavno nije desilo.

Oglasi

Austrija također može biti zadovoljna jer je proed pobjede Krafta i Daniel Toschofenig osvojio sjajno peto mjesto, Michael Hayboeck je bio devetoplasirani, a Jan Hoerl desetoplasirani.

Njemaćko-austrijsku dominaciju na prvoj stanici nove sezone pokvarili su Ryoyu KObayashi osvajanjem šeste pozicije i Timi Zajc osvajanjem osme pozicije.

U Ruki je sutra drugi takmičarski dan također indivdualno tkamičenje na velikoj skakaonici.

Kompletne rezultate današnjeg takmičenja pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi