Daske, plastika i ogromna ljubav: Jedan trening ski skakača oduševio je planetu

Sve se može, kad se hoće

Daske, plastika i ogromna ljubav: Jedan trening ski skakača oduševio je planetu

Haris Zilić

Krajem novembra u finskoj Ruki počinje nova sezona Svjetskog kupa u skijaškim skokovima, dakle sezona zimskih sportova lagano se zagrijava, a ski-skokovi su možemo reći nacionalni sport u nekim evropskim državama.

Veliku pažnju ovom zanimljivom sportu posvećuju u Poljskoj gdje se sve više dječaka odluči da treneira ski-skokove.

Vodeće evropske zemlje napravile su i plastične skakonice kako bi takmičari mogli trenirati tokom cijele godine što je svakako za pohvalu.

Također i FIS je uveo ljetni Grand Prix koji se održava na plastičnim podlogama.

Na društvenim mrežama pojavio se video jednog od treninga juniorske selekcije Poljske u ski-skokovima.

Oglasi

Drveni mosti, plastična podloga, dužina skakonice 25 metara. Nema snijega, ali volja je tu.

Video je još bolje približio kako izgleda jedan trening skijaša skakača kad nije zimsko doba godine i mnogi su ostali oduševljeni.

Navodno je pomenuti video snimljen početkom oktobra pred start završnih prirpema za novu sezonu.

Ljubitelji skijaških skokova sa nestrpljenjem očekuju novu sezonu koja će kraj januara donijeti i Svjetsko prvenstvo u ski-letovima u Bad MIttendorfu, tu će biti naravno i tradicionalna Novogdišnja turneja "Četiri skakaonice".

Sezona će tradicionalno biti zatvorena krajem marta naredne godine takmičenje na Planici, dakle ljubitleji skijaških skokova i letova, uživat će četiri mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi