Nije više san: Sarajevo dobilo podršku za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2030. godine!

Zajedno sa Barcelonom

Nije više san: Sarajevo dobilo podršku za organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2030. godine!

H. Zilić

Olimpijski duh bi se mogao vratiti u Sarajevo za deset godina.

Naš glavni grad je dobio podršku za zajedničku organizaciju Zimskih olimpijskih igara 2030. godine zajedno sa Barcelonom, a jedan od prioriteta bila bi izgradnja nove bob staze na Trebeviću.

Ovu informaciju podijelila je i gradonačelnica Sarajeva, Benjamina Karić.

"Grad Sarajevo je dobio podršku za zajednički nastup Barselone i Sarajeva na Olimpijskim igrama 2030. godine, kao i za rekonstrukciju bob staze na Trebeviću za potrebe održavanja iste.

Tako je danas odlučeno u Ljubljani na sesiji sa evropskim olimpijskim komitetima u organizaciji Olimpijskog komiteta Slovenije koji slavi 30 godina svog postojanja.

Olimpijski komiteti grupe zemalja Centralne i Istočne Evrope na čelu sa predsjednikom grupe Andrzej Krasnicki, koji je istovremeno i predsjednik poljskog olimpijskog komiteta, su dali punu podršku ideji zajedničkog nastupa.

Predsjednici olimpijskih komiteta zemalja iz regije poput Makedonije, Albanije, Kosova i Slovenije su podržali ideju zajedničkog nastupa, kao i opravdanosti rekonstrukcije bob staze, obzirom da bi je njihove reprezentacije koristile za svoje treninge, a što bi uveliko olakšalo i pripreme za takmičenja.

Njenom rekonstrukcijom, bila bi to jedina bob staza u regionu.

Naš rad i nastojanja sve su bliža konačnom cilju", napisala je gradonačelnica Karić na svom FB profilu.

Promo

Top Komentari

Malmi_Suomi
Za 9 godina ... ko živ a ko mrtav . Daj Bože da se ostvari ovo ali.... prokleta para buši gdje burgija ne može. Sa ovakvim uređenjem države... Daj Bože da išta bude od ovoga a bio bih najsretniji da griješim.
4 8
WOLF20
Bravo gradonacelnice!!!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi