Slovenci kao ptice: Zajc i Prevc spektakularnim letovima stigli do novog trijumfa

U Obertsdorfu

Slovenci kao ptice: Zajc i Prevc spektakularnim letovima stigli do novog trijumfa

Haris Zilić

U njemačkom Oberstdorfu danas je počeo vikend u ski-letovima na jednoj od četiri aktivne letaonice u Evropi. Na rasporedu je bilo super tim takmičenje.

Ovim zanimljivim takmičenjem najavljen je vikend program u Svjetskom kupu u skijaškim skokovima i ski-letovima.

Super tim takmičenje po uzoru na timsko takmičenje, ali reprezentacije ovdje ne nastupaju sa četiri, nego sa dva takmičara.

Nakon dvije serije, najbolji su danas bili Slovenci u sastavu Timi Zajc i Domen Prevc sa ukupno 884.5 osvojenih poena.

Drugo mjesto zauzeli su Norvežani sa 23,1 boda manje u sastavu Johan Andre Forfang i Kristoffer Eriksen Sundal, dok su Michael Hayboeck i Stefan Kraft Austriji donijeli podijum i treće mjesto sa 855.7 osvojenih bodova.

Oglasi

Iza podijuma poredak je izgledao: Japan, Poljska, Njemačka, SAD, Italija, Finska, Švicarska, Ukrajina, Francuska.

Najduži let dana imao je Michael Hayboeck od 235 metara koji je ostvario u drugoj seriji. Slovenci su do pobjede došli letovima od 223 i 233.5 u režiji Timija Zajca i 222.5 i 229 metara u režiji Domena Prevca.

Johan Andre Forfang je u prvoj seriji letio danas 234.5 metara i to je bio drugi let dana, a inače rekord Oberstodrfa je 242.5 metra u vlasništvu Domena Prevca.

Kompletne rezultate iz Oberstodrfa pogledajte OVDJE.

U subotu i nedjelju su dva individualna takmičenja u Oberstodrfu, a nakon toga takmičari sele u finski Lahti pa na norvešku turneju u Trondheim, Oslo i Vikersund.

Krajem marta je završnica Svjetskog kupa letovima na Planici kako je to i tradicija posljednjih decenija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi