Čudo iz Andore i sjajni Zubčić obilježili veleslalom u Val D'Isereu
FOTO: EPA

Skijaši odradili tek drugu utrku u sezoni

Čudo iz Andore i sjajni Zubčić obilježili veleslalom u Val D'Isereu

Haris Zilić

Nakon pet otkazanih utrka u brzim disciplinama i uvodnog veleslaloma u Soeldenu i skijaši su napokon vozili tek drugu utrku u novoj sezoni Svjetskog kupa.

U francuskom Val D'Isereu ovaj vikend na rasporedu su brze discpline za skijaše.

Najbolji skijaši današnjice vozili su ove subote veleslalomsku utrku, a nakon dvije vožnje najbrži je bio Švicarac Marco Odermatt u vremenu 2:13.93.

Do drugog mjesta došao je Marco Schwarz iz Autsrije u vremenu 2:14.91, dakle u vrhu favoriti nisu dozvolili neka veća iznenađenja.

Ipak, priča dana je skijaš iz Andore Joan Verdu koje doskijao do treće pozicije, prvog postolja u karijeri u Svjetskom kupu i pokazao da rezultata i napredak posljednje dvije godine nisu nikakva slučajnost.

Oglasi

Verdu je nakon dvije vožnje danas imao vrijeme 2:15.25, što je bilo sekundu i 32 stotinke sporije od pobjednika Odermatta.

Itekako danas može biti zadovoljan i hrvatski skijaš Filip Zublčić, popularni Zubo je doskijao do četvrte pozicije i samo osam stotinki ga je dijelilo od pobjedničkog postolja.

Zubčić je u jedine dvije utrke ove sezone u slalomu i veleslalomu skupio ukupno 68 bodova i trenutno je četvrtoplasirani u poretku Svjetskog kupa gdje je lider nakon dvije utrke Marco Schwarz sa 160 bodova.

Na istoj stazi u francuskom zimskom centru Val D'Isere najbolji skijaši sutra voze slalom.

Kompletne rezultate veleslaloma pogledajte OVDJE.

Skijaši su za razliku od skijašica imali dosta problema na startu nove sezone. Prvo je otkazan veleslalom u Soeldenu krajem oktobra, zatim je u novembru tokazao ukupno pet brzih disciplina. Prvo u Zermatt/Cervini zatim i Beaver Creeku.

FIS će sada imati dosta posla da sve utrke nadoknadi, a skijaši se moraju spremiti na veoma gust raspored u nastavku sezone.

Top Komentari

pero98
Bravo Filipe.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi