Šta danas možete pratiti na EYOF-u?

Od Jahorine do Bjelašnice

Šta danas možete pratiti na EYOF-u?

E. Čaušević
Teme:

U Sarajevu je sinoć održana ceremonija otvaranja EYOF-a koji će se u narednim danima održavati u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

14. EYOF održava se u Sarajevu, a već danas će mnogi takmičari izaći na borilišta. Ovo takmičenje starta u disciplini karling koja će se održavati na Palama, tačnije u sportskoj dvorani Peki. Ljubitelji karlinga će već od 8:30 sati moći uživati u duelima.

Sigurno da će najviše pažnje danas privući utrka u alpskom skijanju, a na programu je utrka slaloma u ženskoj konkurenciji. Utrka počinje u 10 sati na Jahorini, no u istom terminu će se održavati i skijaško trčanje na Igmanu, te kvalifikacije u snowboardu na Bjelašnici.

Također, ukoliko nemate vremena za planinu onda imate šansu da "skoknete" do Skenderije gdje se u 10 sati počinju utrke u brzom klizanju na 1.500 metara u obje konkurencije, dok se u Zetri igra hokej.. U nastavku možete pogledati i cijeli raspored za današnji dan EYOF-a.

Prvi dan EYOF-a: karling: Mađarska - Turska, Rusija - Češka, Velika Britanija - Austrija (8:30), skijanje: slalom za žene (10:00), skijaško trčanje: klasični stili 7,5km za žene (10:00), Snowboard: slopestyle za muškarce (10:00), Brzo klizanje: muškarci i žene utrka na 1.500m (10:05), skijaško trčanje: klasični stil 10 km za muškarce (12:00), karling: Poljska - Švicarska, Norveška - Hrvatska, Slovenija - Njemačka (12:00), brzo klizanje: mješovita štafeta na 3.000m (13:45), hokej: Finska - Slovačka (15:00), karling: Rusija - Turska, Austrija - Češka, Velika Britanija - Danska (15:30), karling: Hrvatska - Njemačka, Slovenija - Švicarska, Norveška - Italija (19:00), hokej: Češka - Rusija (19:30).

Također, danas će biti uručene i prve medalje na EYOF-u i to u tri discipline. To su skijanje (slalom za žene), brzo klizanje i skijaško trčanje u obje kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi