Hrvatsko čudo u Jasni: Svijet gleda u tinejdžersku senzaciju!
FOTO: EPA

Sjajna utrka Zrinke Ljutić

Hrvatsko čudo u Jasni: Svijet gleda u tinejdžersku senzaciju!

Haris Zilić

Najbolje skijašice svijeta vozile su danas utrku slalom u slovačkoj Jasni u okviru Svjetskog kupa, a gledatelji su vidjeli sjajnu utrku, iako je domaća publika bila malo u žalosti jer je Petra Vlhova jučer doživjela tešku povredu i za nju je sezona gotova.

Ipak, bez Vlhove, ostale skijašice odradile su sjajnu utrku, a slavila je Mikaela Shiffrin u vremenu 1:48.21 i došla do novog trijumfa u karijeri.

Prva priča dana bila je 19-godišnja tinejdžerka iz Hrvatske Zrinka Ljutić koja je danas došla do rezultata karijere osvojivši drugo mjesto sa samo 14 stotinki zaostatka za Shiffrin.

Na podijumu u Jasni završila je i Šveđanka Anna Swenn Larsson, dok je do sjajnog rezultata došla i četvrtoplasirana Švicarska Camile Rast.

Kompletne rezultate iz Jasne pogledajte OVDJE.

Oglasi

Ljutić je jučer u veleslalomu završila na četvrtom mjestu i malo joj je nedostajalo za prvi podijum u karijeri i u veleslalomu, a danas je pokazala da je u odličnoj formi.

Druga hrvatska predstavnica Leona Popović nije završila prvu vožnju u Jasni u današnjem slalomu.

Najbolje skijašice svijeta naredni vikend sele u Italiju u Cortinu, a na rasporedu su brze discipline, superveleslalom i dva spusta, a januarski program se završava veleslalomom u italijanskom Kronplatzu.

Skijaši danas u Kitzbuhelu voze također slalom, nakon dva odlična spusta na legendarnom Streifu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti