Bh. skijašice bez plasmana u drugu vožnju veleslaloma
FOTO: EPA

Svjetsko prvenstvo u Courchevelu i Meribelu

Bh. skijašice bez plasmana u drugu vožnju veleslaloma

H. Zilić

U toku je Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju u francuskom Courchevelu i Meribelu, a danas su na startu bile i tri bh. skijašice u utrci veleslaloma.

Nažalost, nakon prve vožnje nijedna naša djevojka nije uspjela da se plasira u drugu vožnju gdje ćemo gledati 60 najboljih skijašica iz prvog lafua.

Najbolji plasman od naših predstavnica ostvarila je Maja Tadić koja je zauzela 68. poziciju sa 15 sekundi i 80 stotinki zaostatka za vodećom Mikaelom Shiffrin.

Sa 18 sekundi i 57 stotinki zaostatka na 71. mjestu završila je Nikolina Dragoljević.

Treća i ujedno najmlađa naša predstavnica Teodora Filipović veleslalom je završila na 79. poziciji sa 23 sekunde i 87 stotinki zaostatka za Shiffrinovom.

Na kraju su sve naše djevojke upisale plasman na Svjetskom prvenstvu kada je u pitanju disciplina veleslalom.

Oglasi

Na startu današnjeg veleslaloma bilo je 114 skijašica iz cijelog svijeta.

Vodeća nakon prve vožnje je već pomenuta Mikaela Shiffrin u vremenu 1:02.54, drugoplasirana je Francuskinja Tessa Worley sa 12 stotinki zaostatka, a trećeplasirana sa 31 stotinom zaostatka Italijanka Federica Brignone.

Nema sumnje da nas od 13 sati očekuje uzbudljiva druga vožnja i borba za medalje.

Ovome dodajmo da je devet skijašica završilo u sekundi zaostatka, a šansu za medalje u drugoj vožnji sigurno će tražiti i Gut-Behrami, Mowinckel, Holtmann, Hector, Gaisenica-Daniel, Vlhova...

Kompletne rezultate prve veleslalomske vožnje pogledajte OVDJE.

Nakon veleslaloma skijašicama je na Svjetskom prvenstvu ostala još utrka slaloma u subotu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi