Trkom slaloma je završen 14. Ski kup Srebrna lisica

U organizaciji Ski kluba Bjelašnica

Trkom slaloma je završen 14. Ski kup Srebrna lisica

Sponzorski tekst

Trkom slaloma uspješno je završen 14. Ski kup Srebrna u organizaciji Ski kluba Bjelašnica.

U okviru zvaničnog kalendara takmičenja Ski saveza u trci slaloma se takmičilo 99 djevojčica i dječaka u dobi od 10 do 16 godina iz 11 BH ski klubova u kategorijama U12, U14 i U16.

I posljedni dan takmičenja je potvrdio da se možemo nadati novim Bosansko-Hercegovačim zvijezdama u alpinskim skijaškim disciplinama na međunarodnoj sceni. Naša djeca su još jednom demonstrirala izuzetne tehničke sposobnosti i ostvarili odlične rezultate. A najuspješniji u trci slaloma su bili:

U12–L Dalija Jusupović, SK Bjelašnica
U12-M Rajan Murtić, SK Bjelašnica
U14-L Esma Behrić, SK Ilidža
U14-M Anur Mehić, SK Naš Tim
U16-L Rukaja Hasanbegovič, SK Bjelašnica
U16-M Izet Lut Osmanagić, SK Naš Tim

Praznik skijanja je upotpunio izuzetni program koji je pripremio Mahir Beathouse. Naša prelijepa Bjelašnica je slalomašima još jednom pokazala koliko je nepredvidiva i na ovaj dan – sunce je u roku par sati zamijenio veliki vjetar. No, mladi skijaši su do kraja proslavili uspješan završetak ski kupa.
Iskrene čestitke našim takmičarima i veliko hvala sponzorima i prijateljima kluba bez kojih ništa od ovog ne bi bilo moguće.

Ski klub Bjelašnica zahvaljuje se pokroviteljima: Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Minstarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Općina Trnovo, Ooćina Novo Sarajevo.

te mnogobrojim sponzorima: VISA i UniCredit Bank, BH Telecom, RamaGlas, Hano, Adriatic osiguranje, Oaza, Grand kafa, Moj stomatolog, Hotel Han, HL group, Only one, Connecta, Discover me academy, Dur Dental, Curaprox, Orthos, Neimari, Lake.

Posebno hvala medijski pokrovitelji: klix.ba, sportsport.ba, Avaz, Al Jazeera Balkans, TV Sarajevo, N1, ski.ba, RSG radio, Antena radio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi