Mikaela Shiffrin prvakinja svijeta u veleslalomu
FOTO: EPA

Srebro i bronza odlaze u Italiju i Norvešku

Mikaela Shiffrin prvakinja svijeta u veleslalomu

H. Zilić

Završena je još jedna utrka na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju. U francuskom Courchevelu i Meribelu u borbi za medalje danas su bile djevojke.

Nakon dvije vožnje do titule prvakinje svijeta došla je Mikaela Shiffrin u vremenu 2:07.13.

U veoma uzbudljivoj utrci srebro je pripalo Italijanki Federici Brignone koja je u cilju imala zaostatak od 12 stotniki za Shiffrin, tako je popularne Fede došla do druge medalje na ovom prvenstvu nakon zlata u alpskoj kombinaciji.

Do brozne je zahvaljujući sjajnoj drugoj vožnji došla Norvežanka Ragnhild Mowinckel u vremenu 1:07.35.

Na četvrtom mjestu bez medalje ostala je Lara Gut-Behrami, dok je Marta Bassino bila petoplasirana.

U prvoj vožnji veleslaloma nastupile su i tri bh. skijašice, ali nisu uspjele da se plairaju u drugu vožnju među 60 najboljih.

Oglasi

Najbolji plasman od naših predstavnica ostvarila je Maja Tadić koja je zauzela 68. poziciju sa 15 sekundi i 80 stotinki zaostatka za vodećom Mikaelom Shiffrin u prvoj vožnji.

Sa 18 sekundi i 57 stotinki zaostatka na 71. mjestu završila je Nikolina Dragoljević.

Treća i ujedno najmlađa naša predstavnica Teodora Filipović veleslalom je završila na 79. poziciji sa 23 sekunde i 87 stotinki zaostatka za Shiffrinovom.

Na kraju su sve naše djevojke upisale plasman na Svjetskom prvenstvu kada je u pitanju disciplina veleslalom.

Kompletne rezulate veleslaloma za skijašice pogledajte OVDJE.

Sutra će u veleslalomu u borbu za medalje i skijaši, a Bosna i Hercegovina će imati jednog predstavnika. Emir Lokmić je u današnjim kvalifikacijama zauzeo 22. mjesto i izborio sutrašnju glavnu utrku. Preostala tri naša predstavnika Marko Šljivić, Dino Terzić i Milivoje Macar nisu završili kvalifikacionu utrku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi