Vonn: Nedostajat će mi olimpijske igre

Bronza na oproštaju

Vonn: Nedostajat će mi olimpijske igre

Američka skijašica Lindsey Vonn osvojila je bronzanu medalju u spustu na Zimskim olimpijsim igrama u Pjongčangu.

Vonn je slovila za veliku favoritkinju, međutim na kraju je za prvoplasiranom Sofijom Goggijom kasnila pola minute i morala se zadovoljiti sa brozanom medaljom na svojim, vjerovatno, posljednjim Igrama.

"Nedostajat će mi mnogo olimpijske igre. Da barem mogu nastaviti skijati, da barem moje tijelo ne boli toliko", izjavila je 33-godišnja Vonn na rubu suza nakon osvojene medalje.

Ipak, to neće biti kraj Vonn kada je u pitanju skijanje, budući da je najavila da će učestvovati u Svjetskom kupu i sljedeće sezone.

Podsjećanja radi, Vonn ukupno ima tri olimpijske medalje. U Vancouveru je 2010. godine osvojila zlato u spustu i bronzu u superveleslalomu, te sada u Pjongčangu bronzu u spustu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi