)
Norveška oborila dva rekorda i ispisala historiju Zimskih olimpijskih igara
FOTO: EPA

U Pekingu

Norveška oborila dva rekorda i ispisala historiju Zimskih olimpijskih igara

Haris Zilić

Do kraja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu ostao je još jedan takmičarski dan.

Norvežani su obilježili ove Igre sa apsolutnim rekordom i nevjerovatnom dominacijom.

Prije posljednjeg takmičarskog dana Norveška je osvojila rekordnih 35 medalja od čega je i rekordnih 15 zlatnih medalja i tako postala najuspješnija nacija u historiji Zimskih olimpijskih igara.

Rusi su bili odlični u u Pekinug skupili su 29 medalja, šest je zlatnih, SAD ima 23 medalje sa osam zlatnih, a Njemačka je na brojci od 22 medalje i deset zlatnih, ali Njemačka posljednji dan može to drastično popraviti jer posade u bobu ženski dvosjed i muški četverosjed su veliki favroiti da svih šest medalja donesu u Njemačku. 

Švedska je uzela 17 medalja prije posljednjeg dana od čega je osam zlatnih tako da su i oni imali jedne od najsupješnih Igara, Austrija također sa 17 medalja i šest zlatnih može biti ponosna na svoje sprotiste, a Nizozemska ima 17 medaljua - osam zlatnih i pokazali su još jednom dominaciju u brzom klizanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti