Branimir Tulić - grobar mlade reprezentacije

Koliko košta poziv za U-21 selekciju?

Branimir Tulić - grobar mlade reprezentacije

Selektor mlade U-21 fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Branimir Tulić najvjerovatnije neće ostati na mjestu na kojem je sad.

Naime, Tuliću je istekao ugovor sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, njegov izvještaj nije prihvaćen, te će Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na slijedećoj sjednici raspravljati o njegovom mandatu.

Tulić je tokom igračke karijere bio ispodprosječan fudbaler, a nastupao je za Borac, Jelšingrad, Omladinac i Slogu iz Trna. Kao trener bio je još gori. Tokom svoje nazovi trenerske karijere vodio je niželigaše poput Omladinca, Ljubić, Kozaru i BSK. Međutim, i pored činjenice da se radi o katastrofalnom treneru, upitnog morala, uspio je izboriti imenovanje po "stranačko-nacionalnom" ključu na mjesto selektora mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Kao selektor mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Tulić je za svog mandata kroz U-21 selekciju BiH proveo više od 80 fudbalera!? Da Bosna i Hercegovina ima fudbalera kao Brazil to bi bilo logično, ali BiH nije Brazil...

Javna je tajna da je Branimir Tulić uzimao novac od igrača za poziv u reprezentaciju. Selektor mlade reprezentacije BiH ima cjenovnik, prema kojem se dijele pozivi, dok s druge strane veliki broj mladih bh. talenata širom Evrope prihvata pozive drugih država. Tulić za takve igrače nema interesovanja, jer od njih ne može naplatiti poziv, pa su mu samim tim nezanimljivi.

Radio je Branimir Tulić svašta za svog mandata, naplaćivao pozive u reprezentaciju, gubio od Luksemburga, pokazivao frapantnu dozu arogancije i fudbalskog neznanja. Krajnje je vrijeme bilo da ga se smijeni sa mjesta selektora tako važne državne selekcije kakva je U-21, samo je pitanje ŠTA SE DO SADA ČEKALO?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.