Bundesligaši zainteresovani za Jukića i Kovačevića

Sjajne partije u redovima Korone Kielce

Bundesligaši zainteresovani za Jukića i Kovačevića

S. Mlaćo

Sjajne partije pružaju mladi bh. reprezentativac Ivan Jukić i potencijalni "A" reprezentativac Adnan Kovačević u redovima  Korone Kielce. iz Poljske.

Jukić i Kovačević su standardni, vrlo brzo su osvojili simpatije navijača, a u prilog tome ide i pisanje poljskih medija koji saznaju da se ovaj dvojac nalazi na meti timova iz Bundeslige. 

Za Jukića postoji zvanična ponuda iz Borussije Mönchengladbach , dok je za Kovačevića zainteresiran Werder Bremen i HSV.

Jukić je za Koronu odigrao šesnaest utakmica, te upisao tri pogotka, dok je nedavno dobio i poziv u mladu reprezentaciju BiH. Ubilježio je dva nastupa te u oba navrata pokazao svoje kvalitete i opravdao poziv selektora Marinovića.

Na drugoj strani Kovačević je u Koronu stigao iz redova FK Sarajevo i postao standardni član zadnje linije. Navijače i čelnike kluba osvojio je velikom borbenošću i sjajnom igrom u defanzivi, te se očekuje da će na ovog nekadašnjeg mladog reprezentativca naše zemlje pažnju obratiti i u "A" reprezentaciji koja svakako ima velike probleme u zadnjoj liniji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije