Formira se Regionalna fudbalska liga?

Omladinski timovi dobijaju zajedničku ligu?

Formira se Regionalna fudbalska liga?

Midhat Šljivak

Ideja o formiranju Regionalne fudbalske lige, po uzoru na košarkašku, već dugo je prisutna na prostorima bivše Jugoslavije.

Ipak, sigurnost je ono što za sada najviše koči potencijalnu organizaciju ovog takmičenja, no to bi se u narednim godinama moglo promijeniti i prvi koraci ka pokretanju jednog takvog takmičenja će danas biti pokrenuti u Zagrebu.

Prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, uskoro bi mladi timovi iz regiona u muškoj i ženskoj konkurenciji, mogli dobiti svoju ligu.

Danas će u Zagrebu biti održan sastanak predstavnika zemalja iz regije, a glavna tema sastanka je potencijalno i inicijalno formiranje Regionalne lige za mlade.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Tijekom sastanka razgovaraće se o svim detaljima organizacije ovog takmičenja u narednom periodu, a ispred NS Bosne i Hercegovine na sastanku će prisustvovati direktor za takmičenje NSBiH Elmir Pilav, te Ivana Vlaić, koordinator za ženski fudbal u našoj zemlji.

Formiranje Regionalne lige za mlade bi svakako donio veći kvalitet fudbala u ovim kategorijama, a ovo bi mogao biti i veliki korak ka formiranju lige i u seniorskoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi