Gavran: Sarajevu prepuštamo ulogu favorita

Trener Rudar Prijedora

Gavran: Sarajevu prepuštamo ulogu favorita

Ekipa Rudar Prijedora u okviru 10. kola BH Telecom lige gostovati će kod Sarajeva, na praznom stadionu Asmi Ferhatović Hase.

Na konferenciji za novinare uoči ovoga meča šef stručnog štaba Rudara Boris Gavran je istakao da vjeruje svojim igračima da će dati maksimum u potrazi za pozitivnim rezultatu.

“Protiv Veleža smo zabilježili prvi prvenstveni trijumf i vjerujem da će moji igrači pokazati maksimum borbenosti i na Koševu. Sarajevu prepuštamo ulogu favorita, ali nismo bez šansi da ostanemo neporaženi. Domaćin ima svoj problem, biće pod pritiskom, mi nemamo šta da izgubimo, ali možemo mnogo toga da dobijemo. Znam kako izgleda pobjeda na Koševu, slavio sam sa GOŠK-om jedne prilike, volio bih da se istorija ponovi”, istakao je šef struke zeleno-crnih Boris Gavran.

Stručni štab na ovoj utakmici ne može da računa na povrijeđene golmana Borišu Bodirogu i Dušana Mladenovića, dok je pod znakom pitanja i Dragoslav Stakić.

”Imamo određenih problema, međutim vjerujem da ćemo ih prevazići. Protiv Veleža smo pokazali da možemo i umijemo,  a Sarajevo je nova dobra prilika. Poslije gostovanja na Koševu čeka nas dvomeč protiv banjalučkog Borca u kojem takođe želimo da budemo pravi. Nakon toga slijedi dugo priželjkivana pauza u kojoj želimo da se konsolidujemo i ispravimo neke stvari”, jasan je bio Gavran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.