Haskić napustio Žilinu i pronašao novi klub

Bh. internacionalac promijenio klub

Haskić napustio Žilinu i pronašao novi klub

Samir Mlaćo

Nekadašnji napadač Sarajeva Nermin Haskić odlučio je napustiti Žilinu, te karijeru nastaviti u MFK Ružomberoku, koji će ove sezone nastupati u kvalifikacijama za Evropsku ligu, a prvi rival će mu biti srbijanska Vojvodina.

Haskić je posljednju polusezonu proveo na posudbi u redovima poljskog Podbeskidze, te potvrdio svoje kvalitete. Vratio se u Žilinu, a danas u društvu svog menadžera Edvina Kurtagića potpisao dvogodišnji ugovor.

Ovaj 27-godišnji napadač vjeruje da je napravio pravi potez u svojoj karijeri. U Poljskoj je Haskić upisao 12 nastupa uz tri pogotka i tri asistencije, a karijeru je započeo u redovima banovićke Budućnosti. Nastavio je u FK Sarajevo, a zatim u srbijanskom Voždovcu, te kasnije Košicama i Žilini.

Ružomberok je minulu sezonu u Fortuna ligi završio na trećem mjestu sa 52 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi