Jović: Vrijeme je da srušimo tradiciju i pobijedimo Borac

Predstavljen projekat novog Statuta kluba

Jović: Vrijeme je da srušimo tradiciju i pobijedimo Borac

A. Haznadarević

Uoči susreta BH Telecom Premijer lige između Sarajeva i Borca, danas je održana press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili član upravnog odbora, Edis Kusturica, koordinator omladinskog pogona, Almir Hurtić, novopečeni prvotimac bordo momčadi Samir Radovac, te šef stručnog štaba Dragan Jović.

Konferencija je počela sa predstavljanem projekta prodaje upravljačkih uloga, sa čijom prodajom bi se trebala riješiti već dugo vremena prisutna finansijska, ali i upravljačka kriza bordo kluba.

 

"Zadovoljni smo prodajom uloga. Odziv je dobar, a plan nam je prodati hiljadu uloga što bi nam donijelo 1.5 miliona KM i to bi u velikome pomoglo da otplatimo dug državi koji iznosi 1.8 miliona KM", rekao je član Upravnog odbora FK Sarajevo Edis Kusturica.

Nakon predstavljanja projekta uprave kluba, javnosti je predstavljen novi član prvoplasirane momčadi BiH, jedan od najvećih talenata bh. fudbala šesnaestogodišnji Samir Radovac, koji je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Sarajevom.

 

"Samir Radovac je dokaz da je uvijek bilo, i bit će velikih i dobrih igrača u Sarajevu, te da naš klub dobro radi sa mladima", istakao je koordinator omladinskog pogona Almir Hurtić, na čije se insistiranje mladi veznjak pridružio prvom timu, te zadivio trenera Jovića.

 

"Iza mene su jako zanimljive dvije sedmice, poslije utakmica mlade reprezentacije primio sam veliki broj poziva od stranih klubova, koji su slali svoje ponude. Ipak, meni je čast da sa šesnaest godina postanem član ovakvog kolektiva, da radim sa ovakvim timom i ovakvim stručnjakom", kazao je mladi Radovac, koji se zatim zahvalio svim svojim bivšim trenerima, porodici, ali i svima koji su na bilo koji način uticali na njegov napredak.

 

Naposlijetku, medijima se obratio trener Dragan Jović, koji je govorio o načinu rada sa mladim igračima, te se osvrnuo na meč, koji njegov tim igra sutra sa Borcem:

 

"Dogovor je da talentovane omladince priključujemo prvom timu, jer nema potrebe da gomilamo veliki broj profesionalaca. Samir je na treninzima pokazao da se radi o velikom talentu, te mu je ponuđen ugovor. Posebno se moram zahvaliti njegovim roditeljima, koji su bili više nego korektni, odbivši sve ponude stranih klubova, kojih je bilo mnogo, i koje su prelazile realne okvire. Oni su željeli da FK Sarajevo dobije dio kolača i hvala im zbog toga", kazao je Jović, te zatim prokomentarisao naredni meč njegove ekipe:

 

"Zaduženi smo da uđemo u pozitivnu seriju i da na kraju dođemo do titule. Kao što uprava radi, tako i mi treba da uradimo svoj dio posla. Radili smo na otklanjanju grešaka u dosadašnjem periodu. Ni kreiranje šansi nam nije problem kao realizacija, pa smo se trudili da to popravimo", istakao je šef stučnog štaba Sarajeva.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Vrijeme je da srušimo tradiciju i pobijedimo Borac. Očekuje nas zahtjevna utakmica, a to što se priča o nekim problemima u svlačionici Borca nam ne treba značiti ništa. S obzirom na to da najavljuju da će pokušati doći do sva tri boda, očekuje nas dobra utakmica a nama odgovaraju ekipe koje dolaze da se nadigravaju", dodao je Jović.

 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.