Kipar prvo od tri finala
Foto: EPA

Mehmed Baždarević sutra će saopćiti spisak reprezentativaca

Kipar prvo od tri finala

Fudbalska javnost sutra će saznati imena fudbalera na koje će selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević računati u naredne dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. 

Prvi naredni meč igramo na Kipru 31. avgusta, dok tri dana poslije gostujemo fudbalskim kaskaderima s Gibraltara, u portugalskom Faru.

Jedino novo ime trebao bi biti "hrvatski odmetnik" i član škotskog Seltika Jozo Šimunović, a na spisku neće biti suspendovanog Muhameda Bešića, koji je propustio veći dio kvalifikacija zbog povrede.

Iz prethodnog duela nosimo gorak okus remija protiv Grčke kojeg je upotpunila lakrdija na kraju utakmice, pa ipak od dva zla gore je ovo prvo, izgubljena dva boda zbog kojih u svaku utakmicu do kraja kvalifikacija ulazimo s imperativom.

Tako će "Zmajevi" u Nikoziji odigrati svoje prvo finale, a teško je i zamisliti kakve bi reperkusije izazvao eventualni neuspjeh.

Zapravo nakon Kipra jedino što možemo znati je da li smo krahirali, u slučaju da ne dobijemo taj meč. S pobjedom ostajemo u igri za plasman, s tim da ćemo opet biti pod pritiskom, protiv Belgije na još uvijek nepoznatom domaćem terenu i protiv Estonije u Talinu.

Direktni rival za drugo mjesto u grupi H, Grčka, u naredna dva meča dočekat će Estoniju i Belgiju.

Na glavnom, odnosno rezervnom spisku selektora Baždarevića trebali bi se naći:

Golmani: Asmir Begović (Bornemouth), Ibrahim Šehić (Qarabag) i Kenan Pirić (Zrinjski).

Odbrana: Jozo Šimunović (Celtic), Sead Kolašinac (Arsenal), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Ognjen Vranješ (AEK), Edin Cocalić (Mechelen), Toni Šunjić (Dynamo Moskva), Ervin Zukanović (Genoa), Dario Đumić (Utrecht), Samir Memišević (Groningen) i Daniel Pavlović (Sampdoria).

Vezni red: Senad Lulić (Lazio), Miralem Pjanić (Juventus),  Mato Jajalo (Palermo), Gojko Cimirot (PAOK), Rade Krunić (Empoli), Edin Višća (Basaksehir), Avdija Vršajević (Osmanlispor), Danijel Milićević (Gent), Miroslav Stevanović (Servette), Haris Duljević (Dynamo Dresden), Deni Milošević (Konyaspor).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napad: Vedad Ibišević (Hertha), Rijad Bajić (Udinese), Armin Hodžić (Dinamo Zagreb), Kenan Kodro (Mainz), Edin Džeko (Roma).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti