Kreće borba za Premijer ligu

Danas i sutra susreti 1. kola Prve lige FBiH

Kreće borba za Premijer ligu

A. Beganović

Danas i sutra na rasporedu su utakmice 1. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Sezona 2015/2016 u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine će biti jedna od najzanimljivijih u historiji. Mnogo klubova želi se dokopati elitnog ranga bh. fudbala, koji će od naredne sezone brojati 12 klubova.

Dojučerašnji premijerligaš, Zvijezda iz Gradačca, jedan je od najvećih favorita, a u 1. kolu ekipa iz grada Zmaja od Bosne gostovat će u Goraždu. Domaća ekipa u ovu sezonu ušla je sa izmjenjenim igračkim kadrom, a jedini cilj Goraždana je ostanak u prvoligaškom društu.

S velikim ambicijama u novu sezonu ulazi i Metalleghe iz Jajca. Žele u Jajcu od naredne sezone gledati premijerligaški fudbal, a sezonu će otvoriti u Novom Travniku susretom sa istoimenim klubom, koji je tek ušao u prvoligaško društvo.

GOŠK iz Gabele također u sezonu ulazi sa visokim ambicijama. U prošloj sezoni nisu uspjeli, no klub iz malog hercegovačkog mjesta nije se zbog toga "raspao", kako se to često dešava u našoj zemlji, i sigurno će ponovo biti jedan od glavnih kandidata za ulazak u viši rang. Na otrvaranju sezone GOŠK će na domaćerm terenu snage odmjeriti sa Radničkim iz Lukavca, koji može biti jako opasan protivnik.

U Ljubuškom će u 1. kolu biti odigran hercegovački derbi između domaće Sloge i Branitelja. Ekipa iz Ljubuškog, iako je tek ušla u Prvu ligu, važi za jednog od pritajenih favorita za najviši plasman, dok je cilj Branitelja ostati u prvoligaškom društvu.

Derbi 1. kola u Banovićima će odigrati stari rivali, Budućnost i Rudar iz Kaknja. Obje ekipe u ovu sezonu ulaze sa željom da osiguraju ostanak u Prvoj ligi, no ukoliko im se ukaže prilika za nešto više, sasvim sigurno će je znati iskorititi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Orašje će na otvaranju sezone ugostiti Podgrmeč. Labudovi sa Save imaju sasvim solidnu ekipu i svaki rezultat osim njihove pobjede nad Podgrmečom bio bi ravan čudu. U Čapljini se sastaju istoimena domaća ekipa i Bosna iz Visokog, koja se uspjela vratiti u Prvu ligu. Obje ekipe u sezonu ulaze sa jednim ciljem, a to je osigurati ostanak u prvoligaškom društvu.

U Gračanici će igrati Bratstvo i Jedinstvo. Očekuje se dobra fudbalska predstava, no niti jedna od ovih ekipa u sezoni ne ulazi sa visokim ambicijama, odnosno niti iz Gračanice, a niti iz Bihaća nisu se razbacivali izjavama o napadu na Premijer ligu. Međutim, to ne znači da ovve dvije ekipe neće biti u gornjem dijelu tabele, odnosno sigurno će znati iskoristiti svaku ukazanu prilliku.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.