Maletić: Puno se očekuje od Pjanića

Nekadašnji reprezentativac za SportSport.ba

Maletić: Puno se očekuje od Pjanića

E. Škorić

Darko Maletić je sinoć poslije dugo vremena došao u Zenicu na stadion Bilino polje da prati susret reprezetnacije Bosne i Hercegovine.

"Odavno me nije bilo, ali sinoć sam morao doći i nažaost, kući sam otišao pomalo razočaran", govori Maletić za SportSport.ba.

"Tvrda i teška utakmica, baš onakva kakvu i očekujete kada igrate s Grcima. Po dolasku na stadion odmah sam rekao da će ovdje jedan gol odlučiti, ali nažalost nije ga bilo u mreži Grka, pa se moramo zadovoljiti bodom. Kada se sve sabere i oduzme, možda je to i najrealnije, posebno ako se sjetimo one šanse za Grke pet minuta prije kraja meča", ističe Maletić.

Šta je uzrok loše igre bh. reprezentacije?

"Čini mi se da je falilo malo više kreacije u veznom redu. Činjenica je da su svi igrači u veznom redu slični tipovi. Puno se očekuje od Pjanića, koji u Juventusu igra nešto sasvim drugačiju poziciju. U reprezentaciji se očekuje da on prođe pet igrača i nešto napravi, ne može sve sam. Falio nam je zadnji pas, neko ko bi uzeo odgovornost i završio potezom utakmicu. Kao, naprimjer, svojevremeno Zvjezdan Misimović, koji se idealno slagao s Džekom i ta kombinacija je 'ubijala'. Nedostajali su Kolašinac i Lulić koji se brzo povrijedio. I njegov izlazak je poremetio naše planove".

Je li možda Meša nekog 'zaboravio' ubaciti? Izmjene se nisu pokazale kao dobre?

"Ne bih ulazio u Mešine odluke. Lako je sada komentarisati. Možda bih ja jedino volio da je zaigrao Medunjanin, igrao sam s njim i znam da je on taj lucidni momak koji može da bude pokretna snaga u igri jednog tima. No, opet, vjerujem da su prinudne izmjene dosta otežale selektoru".

Razlika ekipe koja je sada u reprezetnaciji i onda kada ste Vi igrali?

"Dosta je ovih igrača bilo zajedno sa mnom. Možda je razlika u tome da smo mi tada, kada smo igrali kvalifikacije za EP 2012. i SP 2014. ipak bili svi u nekom vrhuncu karijera, a danas je dosta igrača koji će tek da postanu najbolji. Mi smo tada bili kompletni, svi smo 'pucali' od samopouzdanja i nekako se dosta stvari poklapalo".

Jeste li još u kontaktu sa bivšim saigračima iz reprezentacije i klubova u kojim ste nastupali?

"Koliko god mi obaveze dozvole, vidim se ili čujem sa svojim starim prijateljima. Uvijek sam imao dobre odnose sa prijateljima iz svlačionice i drago mi je kada ih vidim ili čujem. Naravno da sve pratim, kako bivše klubove, tako i igrače s kojima sam nastupao", dodao je Maletić na kraju našeg razgovora.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U boatoj karijeri 36-godišnji Maletić je igrao za Borac, bečki Rapid, Celje, Vaslui, Partizan, Koblenz, Irtysh, Velež, Aktobe... U dresu bh. reprezentacije je upisao 18 nastupa i dao je jedan pogodak i to u Zenici u kvalifikacijama za EP 2012. godine protiv Albanije, kada smo slavili sa 2:0. Bilo je to prije šest godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije