Mato Neretljak više nije trener Metalleghea

Potvrđeno za SportSport.ba

Mato Neretljak više nije trener Metalleghea

S. Mlaćo

Nogometaši Metalleghea u veoma neizvjesnoj završnici nisu uspjeli izboriti opstanak u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Jajčani su bili u igru za opstanak do posljednjeg kola, ali su na kraju ipak uz Olimpik bili oni koji nisu imali razloga za slavlje.

Trener Jajčana Mato Neretljak nakon meča posljednjeg kola sa Mladosti (2:2), kazao je da je za BiH to poseban dan, jer je NK Čelik izborio opstanak u ligi, te tako dovoljno rekao šta misli o regularnosti Premijer lige BiH.

Jasno je da Jajčani nisu bili miljenici kako sudija, tako ni većine javnosti, pa su borbe osim na zelenom terenu vodili borbu i van njega. Spominjale su se i razno razne afere od koji na kraju nije bilo ništa, a do tada su popularni Kraljevi nizali kiks za kiksom, te na kraju ispali u niži rang.

Nakon sastanka sa čelnim čovjekom kluba Zoran Dekićem, dosadašnji šef stručnog štaba Jajčana Mato Neretljak odlučio je napustiti ovaj klub, ali kako ističe u veoma fer i korektnom raspoloženju.

"Sve je zaista bilo veoma lijepo. Zahvalio sam se gospodinu Dekiću, a Metallegheu želim sve najbolje u Prvoj ligi Federacije BiH. Kada je opstanak u pitanju, odlučila je viša sila, tu nema laži,  ali ja ne želim spominjati imena. Još jednom Metallegheu želim sve najbolje", kazao je za SportSport.ba Neretljak koji se trenutno nalazi na odmoru  Hrvatskoj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neretljak već u ponedjeljak putuje u Koreju, gdje je proveo jedan dio svoje veoma uspješne igračke karijere. Tada će i biti poznati njegovi planovi za budućnost kada je trenerska karijera u pitanju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi