Matteo Boccaccini se priključio pripremama Plavih

Novo ime na pripremama Željezničara

Matteo Boccaccini se priključio pripremama Plavih

S. Mlaćo

Nakon Dine Bevaba i Steve Nikolića koji su potpisali ugovore sa Željezničarom, te odmah se i priključili pripremama kluba na Kupresu, u redovima Plavih na pripremnoj bazi pojavilo se još jedno novo ime.

Naime, radi se italijanskom fudbaleru Matteu Boccacciniu koji će prema svemu sudeći pojačati zadnju liniju tima sa Grbavice.

Boccaccini je već odradio dva treninga sa Željezničarom, a da li će i kada potpisati vjernost klubu za sada nije poznato.

Ovaj 23-godišnji nogometaš rođen je u Bolonji, a a u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Bolonju, Alma Fano, Bellariu, Bresciu Calcio, ND Goricu, dok mu je posljednji klub bio NK Krka iz Slovenije, pa je očigledno da njegove kvalitete dobro poznaje Slovenac na klupi Željezničara Miloš Kostić.

Jučer je Uprava Željezničara dogovorila raskid saradnje sa Emirom Hodžurdom, a prije toga nije postignut dogovor sa Jasmin Bogdanovićem, dok je još uvijek neizvjesna sudbina Jadranka Bogičevića koji će prema svemu sudeći na posudbu, pa su Plavi istali deficitarani u zadnjoj liniji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Grk Dimitros Toskas zbog problema sa pasošem još uvijek se nije priključio priprema, pa će angažovanjem Boccaccinia Kostić vjerovatno riješiti probleme na toj poziciji. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi