Novaković: Zadovoljan sam, dobre igre su najbolja preporuka

Napadač HNK Orašje za SportSport.ba

Novaković: Zadovoljan sam, dobre igre su najbolja preporuka

Samir Mlaćo

Nogometaši Orašja tri kola prije kraja sezone u Prvoj ligi Federacije BiH nalaze se na petom mjestu sa 43 osvojena boda, te će sezonu i završiti u gornjem dijelu tabelu.

Jedan od najzaslužnijih za dobre igre popularnih Labudova sa Save je 22-godišnji napadač Milovan Novaković koji je u sjajnoj formi. Novaković je uz sjajne igre dodao i tri pogotka, te su čelnici ovog kluba definitivno napravili pravi potez njegovim dovođenjem na polusezoni.

"Mislim da nisam pogriješio što sam došao u Orašje, to je klub sa tradicijom i u vrhu Prve lige FBiH. Sigurno sam opravdao očekivanja, dao sam par bitnih i važnih golova, a oni su najbolja preporuka za dalje. Bliži se kraj sezone i moj odlazak iz Orašja, ali nikad ne reci nikad, pa ako postignem dogovor sa čelnicima kluba možda i ostanem", otkriva Novaković za SportSport.ba.

Sretan je što ponuda na njegovu adresu ne manjka.

"Imam ponuda iz klubova koji su u vrhu Prve lige Federacije BiH, također iz Prve lige Srbije, ali i nekih ponuda iz Turske, te se nadam da će se to ostvariti i da će se stvari poklopiti. Nadam se da će sve biti uredu i da će se moj transfer i ostvariti", jasan je napadač Orašja.

Novaković je sa juniorima FK Sarajevo osvojio titulu prvaka BiH.

"Čitav svoj život navijam za Partizan i Romu, tamo bih volio da zaigram jednog dana. Kada je u pitanju klub u BiH, to bi svakako bilo Sarajevo jer sam tamo proveo lijepe dane. Sa juniorima bordo tima sam bio prvak Bosne i Hercegovine", priča 22-godišnji napadač za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Novaković će nakon kraja sezone odmor provesti u mjestu Srbac pored Banja Luke, svom rodnom kraju, te donijeti konačnu odluku o tome gdje će nastaviti karijeru. Kako kaže, želja mu je da se dobro odmori, te uspješno krene u novu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi