Orašje na vrhu Prve lige

Labudovi slavili na Piroti

Orašje na vrhu Prve lige

M. Šljivak

Nogometaši Orašja novi su lideri Prve lige Federacije BiH. Labudovi su danas kao gosti na Piroti savladali Novi Travnik s 3:2, te su preuzeli vrh tabele.

Gosti su do vodstva stigli u 27. minuti. Mrežu Kovača zatresao je Zukić, ali su domaći preko Seferovića u 43. minuti došli do izjednačenja rezultata na 1:1.

Vidović je u 57. minuti pogodio za novo vodstvo gostiju iz Orašja (2:1), ali je radost kratko trajala. Samo deset minuta kasnije Vujica je pogodio za izjednačenje rezultata na 2:2.

Međutim, gosti su stigli do trijumfa. U 77. minuti Orašju je tri boda donio Samir Isanović za konačnih 3:2 i prvo mjesto Labudova.

Prva liga FBiH, 8. kolo:

Novi Travnik - Orašje 2:3 (Seferović 43', Vujica 67' / Zukić 27', Vidović 57', Isanović 77')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NOVI TRAVNIK: Kovač, Hafizović, Benca, Jaganjac, Vujica, Rezdeušek, Seferović, Jurčević, Mamuša, Knežević, Mehić.

ORAŠJE: Kurbašić, Lugavić, Pejić, Isanović, Gajčević, Zukić, Vidović, Živković, Marošević, Aletić, Prgić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi