Perović: Pojedini igrači su za baleta nikako za nogometa

Zeničani savladali Radnik na Bilinom polju

Perović: Pojedini igrači su za baleta nikako za nogometa

Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju u jednoj dosta zanimljivoj utakmici pobijedili ekipu Radnika iz Bijeljine rezultatom 2:1, uz sve golove postignute u drugom poluvremenu.

Zeničani su bili bolji i zasluženo osvojili tri boda, iako su i gosti da nisu ostali bez igrača u 60. minuti možda i mogli osvojiti bod ili sva tri danas u Zenici.

Treneri Radnika i Čelika nisu bili zadovoljni igrom svojih igrača u današnjem susretu.

"Mi se nismo došli braniti u Zenicu, kako su domaćini preko medija najavljivali. Dok sam ja trener mi ćemo igrati otvoren nogomet i nije mi jasno kako je danas za Čelik mogao nastupiti Kazazić, kada je dobio crveni karton protiv Zrinjskog. Što se tiče utakmice ušli smo sa dosta problema oko sastava, osjetilo se da nam fali Obradović u napadu. U prvom poluvremenu smo imali dosta prilika, nismo ih iskoristili, a onda smo ekspresno primili gol na početku drugog poluvremena. Mislim da ova ekipa nema dovoljno boraca na terenu, a mi se borimo za opstanak u ligi, pojedini igrači su više za baleta, nego za nogometa. Mogli smo danas i bolje proći, ali ni sudija nije bio na visokom nivou i stvarno mi je čudno, kako je u jednoj minuti mogao dati Vučiniću dva žuta kartona", razočaaran je nakon utakmice bio trener Radnika Slavko Perović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Čelika Milomir Odović nije bio zadovoljan igrom, ali jeste pobjedom svoje ekipe.

"Nevjerovatna utakmica, loše su igrači ušli u utakmicu, misleći da će bez borbe dobiti susret. Ovo je fenomenalan rezultat, kako su pojedinci igrali i borili se. Razočarali su me mnogi igrači, treba raditi i mijenjati neke stvari. Istina falilo nam je pet igrača, ali to ne smije biti alibi za ovako slabu igru posebno u prvom poluvremenu, te nakon što smo postigli gol u drugom dijelu utakmice. Ipak smo bolje igrali u drugom poluvremenu jer smo postigli i dva gola. Moramo mnogo bolje, ako želimo još napredovati na tabeli. Radnik se pokazao kao odlična ekipa i želim im puno uspjeha u nastavku sezone", kazao je Odović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.