Šef stručnog štaba FK Željezničar

Petrović: Sloboda je naš dužnik, nadam se pobjedi

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara sutra će u okviru 1. kola Lige za prvaka naše zemlje na Grbavici ugostiti tuzlansku Slobodu.

Radi se o duela dva stara rivala koja se vrlo dobro poznaju, a Tuzlaci su u više navrata u Željinom domu pokazali da znaju biti veoma neugodni. Ipak,  šef stručnog štaba Plavih Slavko Petrović vjeruje u pobjedu svojih izabranika.

"Poslije neočekivane i visoke pobjede Slobode nad Sarajevo mislim da nam je opomena stigla na vrijeme. Sloboda je ekipa koja je u vrhu bh. fudbala, a poslije Zrinjskog su najefikasnija ekipa u ligi ove sezone. U susret im dolazi Željezničar koji ima najbolju odbranu lige i bit će interesantno vidjeti šta će moći napraviti tako kvalitetan napad protiv naše odbrane. Ovo je najteže iskušenje poslije zimske pauze, a Sloboda je naš dužnik, te jedina ekipa s kojom imamo negativan bilans", kazao je Petrović.

"Avantura iz Hrvatske je završena i nadam se da neće imati nikakvih posljednica. Igrači su u trenažnom procesu već tri dana i niko nema nikakvih masivnih problema, te će biti zanimljivo sačekati kraj utakmice i vidjeti da li će svi igrači fizički izdržati do kraja", dodao je Petrović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svjestan je Željin trener da će njegova momčad sutra imati veliku podršku prepune Grbavice.

"Vidim da u gradu vlada ogromna euforija i nadam se da ćemo uz podršku navijača izvojevati jednu jako bitnu pobjedu i zaokružiti jedan veličanstveni dan sa otvaranjem istočne tribine", dodao je Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi