Plakalo se nada i reprezentaciji

Mladi fudbaler čeka šansu

Plakalo se nada i reprezentaciji

Da se u Sarajevu izvrsno radi sa mlađim kategorijama, pokazuje i primjer Muhameda Plakala. Ovaj momak je jedan od većih talenata na našim prostorima i treneri Sarajeva imaju samo riječi hvale za ovog nadarenog nogometaša.

Kada si se počeo baviti nogometom?

"Sa ovim sportom sam se počeo baviti sa sedam godina u školi fudbala Bubamara. Tu su me primjetili treneri iz Sarajeva i na njihov poziv prešao sam na Koševo. Sada sam u Sarajevu već pet godina i mogu reći da imam odlične uslove i trenere".

Za koju selekciju igrate i na kojoj poziciji?

"Ja sam po godištu još kadet, ali su me treneri prebacili da igram za juniore. Iako su stariji od mene, mogu da se nosim i u juniorskoj konkurencij. Najačešće igram na pozicij zadnjeg veznog, iako me treneri nekada stavljaju na poziciju desnog bočnog. Ipak, ja najviše dajem u veznom redu i tu poziciju najviše volim igrati".

Nadaš li se u budućnosti dresu prvotimca?

"Naravno da mi je želja jednoga dana zaigrati za prvi tim, sanjam o tom trenutku da istrčim na Koševo u dresu Sarajeva. Ipak, za to moram još dosta da radim, jer imam još 2,5 godine juniorskog staža. Kada završim sa juniorima, nadam se da će me prebaciti u prvi tim. Svi imamo taj cilj i iskreno se nadam da ću ja taj cilj ispuniti".

Nadate li se pozivu u reprezentaciju?

"Da, imam ambicije da igram za našu reprezetaciju, jer do sada nisam imao tu mogućnost. Ako budem igrao kao u prošloj sezoni, onda vjerujem da će stići i poziv selektora", rekao je talentovani nogometaš Sarajeva Muhamed Plakalo za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti