Različite cijene ulaznica za utakmice Sarajeva na Koševu

FK Sarajevo objavilo cijene ulaznica

Različite cijene ulaznica za utakmice Sarajeva na Koševu

Fudbalski klub Sarajevo donio je odluku o cijeni pojedinačnih ulaznica za takmičarsku sezonu 2017/18. 

U protekloj polusezoni prosjek gledalaca na koševskom stadionu iznosio je približno 5.000 po utakmici, a želja čelnika Sarajeva je da taj broj bude veći u ovoj sezoni. 

"Na putu do uspješnih rezultata igračima Fudbalskog kluba Sarajevo je potrebna podrška sa tribina, a itekako je poznato da Bordo klub ima najbolje navijače u državi. U predstojećoj sezoni, u zavisnosti od protivnika, bit će dostupne pojedinačne ulaznice za domaće utakmice Sarajeva u dvije različite kategorije. Obzirom na upute organa javnog reda i mira, svaki gledaoc morati će imati važeću ulaznicu za utakmicu (pojedinačnu, sezonsku ili aktivnu člansku karticu), a vrijedi istaći da će se zbog toga u prodaji naći i ulaznice za mališane uzrasta do 12 godina po znatno povoljnijim cijenama", navode iz FK Sarajevo.

Čelnici bordo tima su odlučili da cijene ulaznica podijele u dvije kategorije. U prvoj kategoriji su utakmice protiv Zrinjskog, Širokog Brijega, Slobode, Čelika i Borca. 

Cijene ulaznica:

Tribina Sjever "Vedran Puljić“ – 5 KM,
Tribina Istok – 8 KM,
Tribina Zapad – 10 KM,
Dječija ulaznica za svaku tribinu – 2 KM.

U drugoj katergodiji su utakmice protiv Radnika, Viteza, GOŠK-a, Krupe i Mladosti. 

Cijene ulaznica:

Tribina Sjever "Vedran Puljić“ – 3 KM,
Tribina Istok – 5 KM,
Tribina Zapad –7 KM,
Dječija ulaznica za svaku tribinu – 1 KM.

Iz FK Sarajevo navode da za gradski derbi protiv Željezničara na snagu stupa posebna odluka o cijeni pojedinačnih ulaznica.

Članovi kluba sa važećom bijelom članskom karticom, koja je namijenjena za djecu do 14 godina kao i pripadnice ljepšeg spola, imaju besplatan ulaz na sve domaće utakmice FK Sarajevo u BH Telecom Premijer ligi BiH i Kupu BiH, a još uvijek su dostupne i sezonske ulaznice za domaće utakmice bordo tima, navode iz FK Sarajevo. 


Premijer liga BiH