Sadiković novi trener Slobode

Sadiković novi trener Slobode

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sloboda Tuzla angažovao je Denisa Sadikovića na mjesto šefa stručnog štaba.

Nedavno je sa trenerske pozicije u Slobodi odstupio Miroslav Ćiro Blažević, a nakon njega spominjalu su se mnogi stručnjaci, pa čak i Jimmy Floyd Hasselbaink, bivši napadač Chelseaja.

Međutim, novi trener će ipak biti dobro poznato ime u domaćem fudbalu. Radi se o Denisu Sadikoviću, koji je prošle godine vodio Bratstvo iz Gračanice u Prvoj ligi FBiH, a ranije je trenirao Slobodu, Gradinu, Olimpic, Krajišnik... 

Bio je nekad i u stručnom štabu omladinske selekcije. On će pokušati napraviti dobar rezultat sa Slobodom koja se nakon dvije godine igranja u Prvoj ligi vraća među elitu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.