Kakav propust? Ogroman! Na očigled cijelog svijeta Bayernu poništen gol za produžetak!

I to u polufinalu Lige prvaka

Kakav propust? Ogroman! Na očigled cijelog svijeta Bayernu poništen gol za produžetak!

Admin Čaušević

Veliki sudijski propust desio se na štetu Bayerna u polufinalu Lige prvaka i to nakon što je poništen gol Mathijsa De Ligta u posljednjim minutama sudijske nadoknade.

Veliku grešku, možda i najveću u modernoj Ligi prvaka napravile su poljske sudije. Tačnije, pomoćnik Tomasz Listkiewicz koji je podigao zastavicu.

Listkiewicz nije sačekao kraj akcije te je odmah postigao zastavicu, a glavni arbitar Szymon Marciniak je bez puno razmišljanja svirao ofsajd.

Usporeni snimci su pokazali da je Rudiger držao De Ligta i Kanea na ivici ofsajda pa je je upitno da li je gol Bayerna trebao biti uopšte poništen.

Upravo iz to razloga Listkiewicz je trebao sačekati kraj akcije i podići zastavicu kao i što nalažu pravila nakon uvođenja VAR tehnologije.

]

Oglasi

Napraviti ovakav propust u utakmici velikog značaja uz silnu modernu tehnologiju sve svakako smatra neprihvatljivim te siguno u Bayernu neće ostati imuni na sve.

Podsjećanja radi, preokretom sa 2:1 Real je prošao dalje i izborio novo finale Lige prvaka gdje ga čeka Borussija Dortmund.

Za De Ligta propust koji je napravio razliku 

Svoj komentar odmah nakon utakmice dao je i De Ligt koji je odlučio prozvati poljske sudije na čelu sa Marciniakom, kao i sam Real.

"Ne želim reći da su sudije uvijek na strani Real Madrida, ali ovo je večeras napravilo razliku", rekao je De Ligt te se osvrnuo na preokret Kraljeva u finišu meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bilo kako bilo, rezultat utakmice se neće promijeniti te će ostati zapisano da je i u četvrtom uzastopnom nokaut obračunu u Ligi prvaka Real eliminisao Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Viper20
Do sada se igra pusti dok se ne pregleda VAR kao sto je bio primjer Realova 2 gola,signalizacija je bila ali se je igralo dalje...Ali eto ako si Real sa reputacijom kakvom jesi malo se gleda na drugačiji način...
5 0
user1620593935
Real je najodvratniji i najlopovskiji klub ikada. Ovakav se ofsajd nikad ne sudi jer ima VAR da provjeri, a vec su pokrali i Leipzig. Jos jedna liga prvaka koju ce osvojiti na krađe.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi